Gift via PayPal
Archief
Zooplus partnerlink
Vanaf nu schenkt Zooplus ons een percentage van elke verkoop die via onderstaande banner gebeurt! zooplus.nl

Zwerfkattenproject

Wat houdt dit nu concreet in?

Gevangen zwerfkatten worden gesteriliseerd en/of gecastreerd en terug uitgezet op de vindplaats/vangplaats.

Waarom?

Omdat het “verwijderen” van een populatie impliceert dat een nieuwe, daarom nog niet steriele groep, de vrijgekomen plaats gaat innemen met alle gevolgen van dien (opnieuw kittens, ziektes, vangen, etc). Met de gevangen dieren steriel terug uit te zetten wordt de populatie niet alleen ingedijkt want ze gaan zich niet meer voortplanten, maar zijn er ook minder gevechten om territorium, minder nachtelijke serenades van krolse kattinnen, geen kittens, geen nieuwe populatie.

Steriel maken katten

Concreet

Wij zijn GEEN DUMPPLAATS voor door de burger gevangen dieren die denken het probleem op te lossen door de dieren bij ons te brengen in de hoop dat zij kat-vrij zullen zijn. Echt WILDE dieren zijn namelijk nauwelijks plaatsbaar voor adoptie en wij kunnen onze rennen niet bemannen met wilde katten aldus minder plaats hebbend voor dieren die wel een huiselijke toekomst kunnen hebben. Dat is trouwens ook NIET de bedoeling van het Zwerfkattenproject!

Voor meer info hieromtrent kan u steeds bij de Milieudienst van uw gemeente of stad terecht.

Hopende dat de mensen eindelijk gaan beseffen dat de aardbol niet alleen van hen is, maar in de eerste plaats ook van de dieren en gaan proberen vreedzaam samen te leven, zoals de natuur het heeft bedoeld. Mensen zijn NIET superieur aan dieren, maar zouden beter nederig dankbaar zijn voor de dieren die reeds eeuwen hun leven, liefde en hulp aan hen bieden.

IMG_1191

Mamapoesje, zwerfkatje,  van amper 7 maand oud met haar vier kittens, bij ons binnengebracht (vergelijkbaar met een meisje (kind) van 13 die bevallen is van een vierling – misschien spreekt beeldspraak waar kinderen in voorkomen beter tot de verbeelding dan het te hebben over “maar een kat”?)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.